Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους δέκα οι νεκροί στην Ιταλία - Περισσότερα από 320 τα κρούσματα

ση των «16» του Champions League
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (445)
0 0 0
Βρείτε μας
Ο κορονοϊός συνεχίζει την επέλασή του στην γειτονική Ιταλία με τους αριθμούς των νεκρών και των κρουσμάτων να αυξάνεται διαρκώς.
Μια 76χρονη γυναίκα που πέθανε την Τρίτη στη πόλη Τρεβίζο της βόρειας Ιταλίας, είναι το εντέκατο θύμα του κορονοϊού που πλήττει την Ιταλία, σύμφωνα με το Reuters.
Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 322 από τα 229 τη Δευτέρα, με την συντριπτική πλειοψηφία τους να σημειώνονται στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Νωρίτερα, ο Άντζελο Μπορέλι, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, μιλώντας στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη μετά από επείγουσα συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλίου, έκανε γνωστό πως οι νεκροί ανέρχονται στους δέκα ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν τα 320.
Ακόμη, πρόσθεσε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί σε πέντε περιοχές της Ιταλίας προς το παρόν.

Πώς ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού στην Ιταλία

Το πώς ακριβώς ξεκίνησε η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιταλία προσπάθησε να εξηγήσει νωρίτερα ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Τζουζέπε Κόντε.
«Ο κορονοϊός εξαπλώθηκε επειδή ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο» υποστήριξε ο Ιταλός πρωθυπουργός, θέλοντας να εξηγήσει τα αίτια έξαρσης του ιού.

Εξήγησε, συγκεκριμένα, ότι ένας ασθενής, ο οποίος έφερε συμπτώματα ύποπτα σε κορονοϊό, νοσηλεύθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά του θανατηφόρου ιού.

10 ευρώ οι μάσκες και 39 ευρώ τα τζελ χεριών

Όργιο αισχροκέρδειας καταγγέλλεται στην Ιταλία εν μέσω έξαρσης του κορονοϊού.
Ιατρικές μάσκες πωλούνται προς 10 ευρώ, ενώ ένα λίτρο απολυμαντικό τζελ για τα χέρια κοστίζει 39 ευρώ, σύμφωνα με αναφορές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Οι αρχές της Ιταλίας ξεκίνησαν έρευνα για τις τιμές πώλησης μέσω διαδικτύου των χειρουργικών μασκών και του απολυμαντικού ζελέ, όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο δύο υψηλόβαθμους δικαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...