Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε την προμήθεια 18 μαχητικών Rafale και 4 φρεγατών

 

Ο Κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε την προμήθεια 18 μαχητικών Rafale και 4 φρεγατών

Σε δηλώσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα προχώρησε ο πρωθυπουργός. Ανακοίνωσε την αγορά τεσσάρων ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων MH-60R από τις ΗΠΑ, τορπίλες και κατευθυνόμενα όπλα για την ΠΑ. 

Ακόμη ανακοίνωσε την αγορά Α/Τ πυραύλων, ενώ δήλωσε πως υπάρχει σε εξέλιξη η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για τα ναυπηγεία  Σκαραμαγκά.

Όπως ανέφερε η Ελλάδα πρόκειται να προχωρήσει σε παραγγελία 18 γαλλικών μαχητικών 4,5 γενιάς Rafale, αγορά τεσσάρων φρεγατών, ενώ ανακοίνωσε την πρόσληψη 15.000 ΕΠΟΠ σε βάθος πενταετίας.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις ως παρακαταθήκη για την ασφάλεια της χώρας», ανακοινώνοντας έξι εμβληματικές -όπως είπε- αποφάσεις που πολλαπλασιάζουν την ισχύ τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα των ελληνικών όπλων:

  • Την απόκτηση 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale
  • Την απόκτηση 4 φρεγατών και τον  εκσυγχρονισμό  4 φρεγατών ΜΕΚΟ
  • Την απόκτηση 4 ελικοπτέρων ΜΗ-60 Romeo
  • Την απόκτηση τορπιλών και πυρομαχικών για το Πολεμικό Ναυτικό και τον Στρατό Ξηράς.
  • Την πρόσληψη 15.000 Επαγγελματιών Οπλιτών
  • Την ενίσχυση της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας

Ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε τον τύπο των φρεγατών που θα προμηθευτεί η Ελλάδα, ούτε εάν θα γίνει απευθείας ανάθεση ή διεθνής διαγωνισμός.

Επιπρόσθετα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ταυτόχρονα θα αντικατασταθούν τα 19 Mirage 2000EGM/BGM δηλαδή θα «επιστραφούν» στην Γαλλία, όπως πρώτο έχει αποκαλύψει το pronews.gr στις 14 Αυγούστου, μαζί με την επικείμενη συμφωνία για μαχητικά Rafale.

Άγνωστο γιατί πάντως η πρεμούρα να φύγουν τα 19 Mirage 2000, τη στιγμή που κάθε μαχητικό αεροσκάφος είναι πολύτιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...