Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Ακόμη 28 κρούσματα κορονοϊού σήμερα - Θετικοί δύο τουρίστες σε 1.972 δείγματα

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1934)
Βρείτε μας
Συνολικά 28 νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Επιπλέον 28 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην χώρα μας τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Πέμπτης.
Αναλυτικά, τα δέκα κρούσματα προέρχονται από την Ξάνθη, τα δύο από την Καστοριά, τα δύο από τη Ροδόπη, τα τρία από τη Δράμα, το ένα από την Κοζάνη, τα δύο από τη Λάρισα, το ένα από την Αττική, ενώ τα επτά είναι εισαγόμενα και συγκεκριμένα δύο από το τελωνείο του Προμαχώνα.
Ακόμη, ένα είναι από την Αλβανία, ένα από την Ινδία που έφτασε μέσω Ολλανδίας, ένα από τη Βουλγαρία,ένα από τη Βοσνία και ένα από τις ΗΠΑ (αυτό της Καρπάθου).
Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 3.458, εκ των οποίων το 55,0% αφορά άνδρες.
Επίσης, 785 κρούσματα (22,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.914 (55,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, από τα χθεσινά 1.972 δείγματα που ελήφθησαν από ταξιδιώτες στα ελληνικά αεροδρόμια, μόλις δύο είναι τα θετικά κρούσματα κορονοϊού
Ειδικότερα, 1.032 δείγματα που ελέγχθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας ήταν όλα αρνητικά, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα 550 δείγματα που είχαν συλλεχθεί από τουρίστες που έφθασαν χθες στην Κρήτη.
Από τον Προμαχώνα έγιναν 388 έλεγχοι σε ταξιδιώτες και βρέθηκαν δύο θετικάκρούσματα
Την ίδια στιγμή, οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 60 έτη, ενώ τέσσερις (50,0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Μάλιστα, το 87,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ στα ευχάριστα νέα, 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, οι νεκροί από την COVID-19 στη χώρα μας παραμένουν 192, εκ των οποίων οι 61 (31,8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Ξάνθη

Την παράταση των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφάσισε η Πολιτική Προστασία το πρωί της Πέμπτης.
Συγκεκριμένα, ισχύουν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:
  • Η προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού.
  • Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα.
Επιπλέον, απαγορεύονται οι ιδιωτικές και δημόσιες συναθροίσεις άνω των 8 ατόμων.
Τα συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για επτά ημέρες και από την 03-07-2020 και ώρα 06:00 έως και τις 06:00 της 10-07-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.
Στις Κοινότητες Εχίνου και Μύκης, επιπρόσθετα ισχύουν τα εξής:
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της Κοινότητας.
  • Συνέχιση της απαγόρευσης και αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 6:00 καθημερινά.
  • Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας συνάθροισης, με εξαίρεση ενδοοικογενειακών συγκεντρώσεων συγγενών α' βαθμού και έως οκτώ άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση όρων ατομικής προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...