Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Οι ιστορικές αποφάσεις για τη Χρυσή Αυγή: Ένοχοι

 


Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή. Ένοχοι Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης. Καταδίκες για δολοφονία Φύσα και επιθέσεις σε ΠΑΜΕ και Αιγύπτιους αλιεργάτες.

EUROKINISSI

Μνημειώδης απόφαση για την ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα και τη Δημοκρατία αποτελεί η απόφαση του Α′ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που την 454η ημέρα ακροαματικής διαδικασίας και μετά από 5,5 χρόνια αποφάνθηκε πως η Χρυσή Αυγή, ένα κόμμα οι βουλευτές του οποίου κάθισαν στα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αποτελεί εγκληματική οργάνωση. Και σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια από τις ιστορικότερες δίκες της Μεταπολίτευσης. 

Βέβαια από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους- εκ των οποίων οι 65 βαρύνονταν με κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις- στο δικαστήριο προσήλθαν μόλις 11. 

Για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή και οι 20 κατηγορούμενοι (18 βουλευτές και στελέχη και δύο πυρηνάρχες). Ωστόσο για τους επτά, τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Νίκο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο, το δικαστήριο τους καταδίκασε και για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...