Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Κατατέθηκε στη Βουλή από το υπ. Δικαιοσύνης το νομ...
ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αναστάτωση στις λαϊκές αγορές: «Τελειώνουν οι μικρ...
ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Κορωνοϊός: Η εισήγηση της επιτροπής - Rapid test κ...
ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Κορονοϊός: 6.700 νέα κρούσματα, 59 θάνατοι, 434 δι...
ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Κύμα ανησυχίας για την επιβάρυνση από τις ανατιμήσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Κύμα ανησυχίας για την επιβάρυνση από τις ανατιμήσεις
Τρίτη 27 Απριλίου 2021
Αρ. Πελώνη: Κοινός στόχος τώρα ένα ασφαλές Πάσχα για να έχουμε ελεύθερο καλοκαίρι
«Μεγάλη Τρίτη σήμερα και η Ορθοδοξία ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Ανάσταση. Πιστεύουμε μάλιστα ότι το φετινό Πάσχα θα σηματοδοτήσει και το πέρασμα της χώρας στην εποχή μετά την πανδημία και την είσοδο σε μια νέα περίοδο ισχυρής ανάκαμψης», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Δυστυχώς η παράταση της πανδημίας δεν επιτρέπει να γιορτάσουμε ούτε φέτος σύμφωνα με τις παραδόσεις και τις συνήθειές μας. Κοινός στόχος τώρα είναι ένα ασφαλές Πάσχα για να έχουμε ένα ελεύθερο καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά.
Και εξήγησε: «Με αυτό το γνώμονα παρατάθηκε έως και τη Δευτέρα 10 Μαΐου η απαγόρευση των υπερτοπικών μετακινήσεων σε ολόκληρη την επικράτεια. Είναι άλλωστε γνωστό ότι το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό στα αστικά κέντρα και υπάρχει κίνδυνος διασποράς στην περιφέρεια όπου είναι άλλες οι δυνατότητες του ΕΣΥ».
Όπως τόνισε η κ. Πελώνη συνεχίζοντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «Ειδικά στην Αττική η μετακίνηση απαγορεύεται τόσο εκτός ορίων της περιφέρειας όσο και από και προς την περιφερειακή ενότητα νήσων. Κατ' εξαίρεση επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας, επικοινωνίας διαζευγμένων γονέων με τα παιδιά τους, μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας και κηδεία. Πάντοτε βέβαια με τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα».
Διευκρίνισε επίσης ότι για την τήρηση του μέτρου «διεξάγονται -και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες- αυστηροί έλεγχοι, τόσο στις εθνικές οδούς και τους παράδρομους, όσο και στα λιμάνια.
Σημειώνεται ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα η κυκλοφορία επιτρέπεται έως τις 10 το βράδυ και οι εκκλησίες μας θα λειτουργήσουν -σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ιεράς Συνόδου- νωρίτερα. Υπενθυμίζεται η ανάγκη χρήσης μάσκας και τήρησης των αποστάσεων. Αλλά και η υποχρέωση περιορισμού των προσώπων που θα βρεθούμε στο γιορτινό τραπέζι σε δύο οικογένειες έως 9 άτομα εάν πρόκειται για κλειστό και έως 12 άτομα σε ανοιχτό χώρο».
Οι αυστηροί έλεγχοι σε εθνικές οδούς και λιμάνια θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες
Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021
Δημήτρης Λιγνάδης: Κατατέθηκε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας
Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας.
Ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, όπως ενημέρωσε έξω από τα δικαστήρια της Ευέλπιδων όπου μεταφέρθηκε ο κατηγορούμενος για να ζητήσει προθεσμία ώστε να απολογηθεί στην ανακρίτρια.
«Μαζί με τον κ. Λιγνάδη, εμφανιστήκαμε στην κυρία ανακρίτρια. Το πρώτο που κάναμε είναι να καταθέσουμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως ο εισαγγελέας περιορίστηκε στις καταθέσεις των φερόμενων ως παθόντων και δεν ενημέρωσε τον εντολέα του για τα όσα καταγγέλλονται, ούτε και τον κάλεσε σε εξηγήσεις.
Ο κ. Κούγιας επεσήμανε πως οι διατάξεις του νόμου είναι ρητές και «προκαλείται απόλυτη ακυρότητα».
Όσον αφορά στο ένταλμα σύλληψης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ο κ. Κούγιας σημείωσε πως ο νόμος είναι και πάλι σαφής και ορίζει πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εάν πρόκειται για αυτόφωρη διαδικασία ή εάν ο καταγγελλόμενος είναι ύποπτος φυγής.
Πριν από το ένταλμα «(σ.σ. ο Δημήτρης Λιγνάδης) ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις αφού λάβει αντίγραφα των καταγγελιών» είπε ο δικηγόρος και τόνισε πως οι Αρχές γνώριζαν το πού κατοικούσε ο πελάτης του.
Κατήγγειλε, δε, πως ο εισαγγελέας «κώφευσε και έκανε την ποινή δίωξη».
«Μύθος όσα ακούγονται»
Αναφέρθηκε, παράλληλα, στη δικογραφία της υπόθεσης αναφέροντας πως είναι «μύθος» τα όσα ακούγονται.
«Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών» εξήγησε.
«Νομικό ενδιαφέρον έχει ένας από τους φερόμενους ως παθόντες» συνέχισε, ενώ σημείωσε πως σε μία από τις καταγγελίες γίνεται λόγος για κακοποίηση από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, σε περίοδο, όμως, που αυτός δεν ήταν στον τόπο όπου έλαβε χώρα η φερόμενη κακοποίηση.
Συγκεκριμένα έκανε λόγο για περιστατικό που καταγγέλλεται ότι έγινε τον Αύγουστο του 2010, σε περίοδο που ο Λιγνάδης είχε μεταβεί για λίγες μέρες στην Αίγυπτο και στη συνέχεια σε άλλες ελληνικές πόλεις. «Δεν είχε πατήσει το πόδι του στην Αθήνα».
Σχετικά με τη δεύτερη κατηγορία, ο κ. Λιγνάδης στις 8 Αυγούστου παρουσιαζόταν στην Επίδαυρο ενώ ήταν με τον κ. Κουβαρά, τον Μικελάτο, τον αδερφό του και την κόρη του στον Σταυρό Ιθάκης, στο σπίτι που είχαν η κ. Κούρκουλα και ο κ. Παναγιωτάκης, είπε ακόμη.
«Δεν έχω ξανασυναντήσει στην καριέρα μου τόσο χοντροκομμένη κατασκευή, τόσα θολά στοιχεία, από ανθρώπους που δεν προσφέρουν καμία αξιοπιστία».
Κ.Μητσοτάκης: Μετά το «μαγείρεμα» στα τεστ προαναγγέλλει παράταση του lockdown!
«Κλειδωμένη» η χώρα για γελοίους λόγους
Παράταση του lockdown προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο πρωθυπουργός βασίζει την απόφαση του στην αύξηση κρουσμάτων η οποία παρατηρήθηκε χθες και σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ θα υπάρχει και σήμερα. Όμως η αύξηση κρουσμάτων έγινε γιατί... έγιναν πάρα πολλά τεστ.
Όπως σας αναφέραμε νωρίτερα στο pronews.gr η Ελλάδα πέρασε από το άνοιγμα στο «σοκ» σε λίγες μόνο ώρες γιατί κάποιο αποφάσισαν να κάνουν ρεκόρ τεστ στη χώρα, ενώ τις προηγούμενες ημέρες τα τεστ που γινόντουσαν ήταν ελάχιστα.
Χαρακτηριστικό δε είναι ότι ο δείκτης θετικότητας που δείχνει την κατάσταση με την πανδημία ήταν μειωμένος χθες, παρόλα αυτά η κυβέρνηση θέλει να «κλειδώσει» τη χώρα, καθώς πιθανότατα φοβάται πως εάν βγουν οι πολίτες έξω και δουν την πραγματικότητα τότε οι μέρες της είναι μετρημένες.
Η χώρα βρίσκεται εν μέσω σκανδάλου παιδεραστίας και ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, με το Μαξίμου να κάνει μέχρι στιγμής ότι μπορεί ώστε να μην αναλάβει κάποια ευθύνη.
Ο πρωθυπουργός είπε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο πως Φεβρουάριος και Μάρτιος είναι δύσκολοι μήνες, ενώ αναφέρθηκε ξανά στην «ελπίδα» του εμβολίου, παρόλο που όπως ο ίδιος παραδέχθηκε δεν έχουμε αποκτήσει ακόμα ανοσία και σύμφωνα με τους αριθμούς θα αργήσει να συμβεί αυτό.
«Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργό, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την παράταση του lockdown, η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα είναι για δύο εβδομάδες.
Εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Δεύτερη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το 2021. Παραμένουμε συνεπείς στο ραντεβού μας και πιστοί στη δέσμευσή μας ότι η κυβέρνηση θα συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Είναι ένας άτυπος κανόνας ο οποίος ενδύεται σταδιακά και θεσμικό χαρακτήρα.
Έχουμε μία πιο στενή ημερήσια διάταξη σήμερα, αλλά με τρία εξαιρετικά ενδιαφέροντα νομοσχέδια. Θα μας δοθεί και η χρονική άνεση να τα συζητήσουμε πιο αναλυτικά -νομοσχέδια με ένα έντονο, θα έλεγα, κοινωνικό αποτύπωμα. Πριν, όμως, πω δυο λέξεις γι’ αυτά να κάνω μία σύντομη αναφορά στα ζητήματα της πανδημίας και εφόσον το επιθυμεί στο τέλος της συνεδρίασής μας ο Βασίλης Κικίλιας να πει και κάποια πράγματα πιο αναλυτικά.
Έχουμε ένα πολύ θετικό νέο, το οποίο είναι η γρήγορη πρόοδος στη διαδικασία των εμβολιασμών. Εκτιμώ ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε και το φράγμα του 1 εκατομμυρίου στην Επιχείρηση «Ελευθερία», η οποία κατά γενική ομολογία είναι άρτια οργανωμένη και τυγχάνει πολύ μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες.
Αισθάνομαι, όμως ταυτόχρονα ότι η επιτυχία μας στον εμβολιασμό δημιουργεί και κάποια αισθήματα γενικότερου εφησυχασμού. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε χτίσει ακόμα τείχος ανοσίας και οι μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου είναι πολύ δύσκολοι μήνες -πάντα, παραδοσιακά- για όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις.
Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου.
Το βασικό, όμως, μήνυμα το οποίο πρέπει να εκπέμψουμε είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν. Γνωρίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας είναι κουρασμένοι, έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού. Kαι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πλησιάζουμε προς το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας.
Κατά συνέπεια, σε καμία περίπτωση η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού. Και θα παρακαλέσω και τον Υπουργό Υγείας, αλλά και όλους σας μέσα από το δημόσιο λόγο τον οποίο αρθρώνετε, ο καθένας στο αντικείμενό του επειδή όλοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο επηρεάζεστε από τις εξελίξεις, αυτό να είναι κάτι το οποίο να το τονίζετε συστηματικά.
Έρχομαι τώρα στα τρία νομοσχέδια τα οποία θα συζητήσουμε σήμερα. Πρώτον, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων, ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο το οποίο έρχεται και εκσυγχρονίζει μία πολύ ευαίσθητη πτυχή του οικογενειακού δικαίου, το οποίο θέλω να θυμίσω ότι ισχύει στη χώρα μας ως προς το βασικό του πυρήνα από το 1983.
Έχουν γίνει πολύ αναλυτικές συζητήσεις για το περιεχόμενο αυτού του νομοσχεδίου. Θα μιλήσει πιο αναλυτικά γι’ αυτό ο Κώστας. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι το πρώτο μας μέλημα είναι πάντα το συμφέρον του παιδιού και ότι ο κανόνας πια για άσκηση της γονικής μέριμνας είναι να γίνεται από κοινού και από τους δύο γονείς. Επίσης όμως, πολύ σημαντικό είναι η ενίσχυση της διαδικασίας της διαμεσολάβησης για τυχόν διαφορές των γονέων. Πάρα πολύ σημαντικό είναι να μπορούμε να κατοχυρώσουμε την επικοινωνία του παιδιού με το γονέα με τον οποίον δεν διαμένει και να επιβάλλουμε την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, κάτι το οποίο γνωρίζουμε από την εμπειρία ότι δεν συμβαίνει πάντα. Είναι πολύ σημαντικό να επιμορφώσουμε τους δικαστές οι οποίοι εξετάζουν τις σχετικές υποθέσεις.
Θεωρώ ότι με το σχέδιο νόμου το οποίο θα θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση το οικογενειακό μας δίκαιο ως προς την εξαιρετικά κρίσιμη αυτή η πτυχή ευθυγραμμίζεται με τις κοινωνικές συνθήκες, αλλά και με όσα ισχύουν σε άλλες χώρες. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο από το να ρυθμίσουμε τις πιο ευαίσθητες πτυχές των προσωπικών σχέσεων, γιατί εδώ πέρα ερχόμαστε ουσιαστικά να ρυθμίσουμε τι συμβαίνει σε ένα δύσκολο διαζύγιο και αυτό όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο.
Θεωρώ όμως ότι μετά από πολύ συστηματική δουλειά έχουμε ένα πολύ τολμηρό αλλά ταυτόχρονα και ισορροπημένο κείμενο το οποίο θα θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση. Και προφανώς, επειδή είναι ένα ζήτημα στο οποίο δεν χωράει καμία κομματική αντιπαράθεση, είμαστε πάντα ανοιχτοί να το βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο, λαμβάνοντας υπόψη και τις τοποθετήσεις όλων όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό το δημόσιο διάλογο.
Το δεύτερο νομοσχέδιο, το οποίο θα εισηγηθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, υπεύθυνος για τα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφορά τα άτυπα μέλη των οικογενειών μας, τα ζώα συντροφιάς, καθώς η αρμοδιότητα πια μεταπίπτει στο Υπουργείο του οποίου προΐσταται ο Στέλιος, γιατί είναι πρωτίστως ένα ζήτημα το οποίο αφορά τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Θεωρώ ότι εκσυγχρονίζουμε πολύ ουσιαστικά το πλαίσιο που αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα ζώα συντροφιάς και ως προς τη δημιουργία ψηφιακών μητρώων και ως προς τα μητρώα για τις φιλοζωικές οργανώσεις, τα καταφύγια, τους εκτροφείς. Είναι ένα σημαντικό νομοσχέδιο το οποίο θεωρώ ότι λαμβάνει υπόψη και τις απόψεις των φιλοζωικών οργανώσεων. Ένα νομοσχέδιο το οποίο αφορά πάρα πολύ κόσμο. Και νομίζω ότι και αυτό θα τύχει αντικείμενο σημαντικής δημόσιας συμμετοχής στη δημόσια διαβούλευση όταν αναρτηθεί και επίσημα από το Υπουργείο.
Τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία που θα συζητήσουμε σήμερα είναι η εισαγωγή του θεσμικού πλαισίου γιατί την τηλεργασία στο Δημόσιο. Θα μας μιλήσει γι’ αυτό ο Μάκης Βορίδης. Ξέρουμε ότι επεκτάθηκε η τηλεργασία εσπευσμένα λόγω της πανδημίας αλλά είναι πια απολύτως προφανές ότι χρειάζεται μία μόνιμη θεσμική κατοχύρωση η οποία μπορεί να διευκολύνει και στη βελτίωση της παραγωγικότητας και της απόδοσης άλλα και της αυτονομίας του προσωπικού.
Βέβαια μπορεί να διευκολύνει όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε υπαλλήλους -κυρίως γυναίκες- να διαχειριστούν καλύτερα την ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους. Και βέβαια είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο έρχεται να προστεθεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, καθώς εκμεταλλεύεται τις μεγάλες δυνατότητες που μας δίνει πια η τεχνολογία.
Έχουμε και να επικυρώσουμε τον διορισμό της κυρίας Χριστίνας Παπακωνσταντίνου ως Υποδιοικήτριας στην Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού και του αρμόδιου Υφυπουργού.
Να πω μόνο ότι παρά την πανδημία το νομοθετικό μας έργο προχώρα ανεμπόδιστα. Στη Βουλή συζητούνται αυτή τη στιγμή τέσσερα νομοσχέδια, έχουμε άλλα επτά που είναι έτοιμα προς κατάθεση, τέσσερα στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνονται δεκάδες άλλα δράσεις των Υπουργείων σε κάθε τομέα κυβερνητικής πολιτικής. Είναι ένας ρυθμός τον οποίον όχι απλά θα τον κρατήσουμε αλλά και θα τον επιταχύνουμε, για να μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς με τον προγραμματισμό τον οποίο έχουμε συμφωνήσει σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου για την περίοδο 2020-2021».
Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021
Κλείδωσαν» τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς στη συνεδρίαση-θρίλερ των λοιμωξιολόγων
Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με Αττική και Θεσσαλονίκη να διχάζουν τους ειδικούς. Ποια μέτρα «κλειδώνουν».
Αττική και Θεσσαλονίκη αποτελούν πηγές διαφωνιών ανάμεσα στους ειδικούς, που συνεδριάζουν από το πρωί της Παρασκευής μέχρι κι αυτή την ώρα.
Πάντως, απ' ό,τι φαίνεται, οι λοιμωξιολόγοι έχουν καταλήξει σε ένα «πακέτο» μέτρων που πρόκειται να εισηγηθούν προς την ελληνική κυβέρνηση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ειδικοί αξιολογούν ως διαχειρίσιμη την κατάσταση στην πρωτεύουσα παρά την αύξηση των κρουσμάτων, και το σενάριο για ένα καθολικό lockdown απομακρύνεται.
Τα νέα μέτρα που «κλείδωσαν»
Τα μέτρα που φέρεται να κλείδωσαν, όπως μετέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση, είναι τα εξής:
- Τα γυμνάσια θα παραμείνουν ανοιχτά και στις «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες αναμένεται να ενταχθεί και η Θεσσαλονίκη, καθώς οι ειδικοί θεωρούν πως η μετάδοση στα σχολεία γίνεται από έξω προς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και όχι το ανάποδο.
- Σχετικά με το λιανεμπόριο σε Αττική και Θεσσαλονίκη, οι ειδικοί εισηγούνται όλα τα καταστήματα να λειτουργούν μόνο click away και όχι click inside ή click in shop, δηλαδή οι πολίτες δεν θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για το κατάστημα, να εισέρχονται στο εσωτερικό του να δοκιμάζουν προϊόντα κτλ. Προκρίνεται, επίσης, τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά το Σάββατο.
- Επίσης, για το τρέχον Σαββατοκύριακο, 6 και 7 Φεβρουαρίου φαίνεται «κλείδωσε» η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 μέχρι τις 05:00 και όχι από τις 21:00, για πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα, ώστε να μπει ένα «μίνι στοπ» στην κινητικότητα των πολιτών.
- Τέλος, θεωρείται δεδομένη η επιβολή σκληρού lockdown σε Αχαΐα - Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο Κρήτης.
Όμως, εκφράζονται φόβοι για εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, μαζί με την άνοδο του ιικού φορτίου στα λύματα ως και 200%, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως και σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων (1.195) πάνω από τα μισά εκ των οποίων βρέθηκαν πάλι στην πρωτεύουσα (558).
Εν αναμονή για τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά
Όπως και να έχει η καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων.
Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021
Μ.Χρυσοχοΐδης: Ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να αρχίζει από τις 18:00
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να αρχίζει από τις 6 το απόγευμα.
Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε πως «είναι κάτι που θα το δούμε», αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να αρχίζει από τις 18:00.
Ερωτηθείς εξάλλου για το αν θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ ένα γενικό αυστηρό απαγορευτικό για δύο εβδομάδες, ο κ. Χρυσοχοΐδης προειδοποίησε ότι βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο καμπής, όλα τα δεδομένα θα τεθούν υπόψιν των λοιμωξιολόγων, και ανάλογα θα ληφθούν αποφάσεις.
«Ίσως να χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας παράλληλα ότι η Αχαΐα, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.
«Πρέπει να προλάβουμε κάποια πράγματα πριν διολισθήσουμε σε δύσκολες καταστάσεις» τόνισε ο υπουργός.
«Έχουμε ρίξει το μεγάλο βάρος στο βραδύ. Οι ελεγκτικές αρχές έχουν κουραστεί. Χθες υπήρξε μια δραστηριότητα να εξαφανιστεί το θέμα των όρθιων έξω από τα μαγαζιά» σημείωσε.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε ότι αύριο Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλια.
Πανεπιστημιακή αστυνομία
Για την πανεπιστημιακή αστυνομία ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι κανείς δεν είναι ευτυχής να υπάρχει αστυνομία στα πανεπιστήμια. Ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα. «Αυτοί που αρνούνται το σώμα αυτό δεν έχουν απάντηση στο πρόβλημα, εδώ και 50 χρόνιοι προβάλλουν την ατιμωρησία» παρατήρησε.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία θα είναι μια δύναμη προσαρμοσμένη στις ανάγκες του χώρου. «Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει κανείς που να τολμά να κάνει καταλήψεις, να ασκεί βία στα πανεπιστήμια και να πουλά ναρκωτικά» διεμήνυσε.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...
ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... : φωτ. αρχείου | EUROKINISSI ΚΟΙΝΩΝΙΑ 31.03.24 13:32 efsyn.gr ...
-
Το ξέσπασμα της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη: «Το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου» 15/05/2020 | 14:39 Δείτε φωτογραφίες και β...
-
ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Κορονοϊός: 6.700 νέα κρούσματα, 59 θάνατοι, 434 δι... : ΕΛΛΑΔΑ / Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, 17:43:40 / Τελευταία Ενημέρ...
-
ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Στα σκαριά παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας : ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 28.03.2020, 12:26 Στα σκαρ...