Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Δημήτρης Λιγνάδης: Κατατέθηκε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας.

Ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη ΛιγνάδηΑλέξης Κούγιας, όπως ενημέρωσε έξω από τα δικαστήρια της Ευέλπιδων όπου μεταφέρθηκε ο κατηγορούμενος για να ζητήσει προθεσμία ώστε να απολογηθεί στην ανακρίτρια.

«Μαζί με τον κ. Λιγνάδη, εμφανιστήκαμε στην κυρία ανακρίτρια. Το πρώτο που κάναμε είναι να καταθέσουμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως ο εισαγγελέας περιορίστηκε στις καταθέσεις των φερόμενων ως παθόντων και δεν ενημέρωσε τον εντολέα του για τα όσα καταγγέλλονται, ούτε και τον κάλεσε σε εξηγήσεις. 

Ο κ. Κούγιας επεσήμανε πως οι διατάξεις του νόμου είναι ρητές και «προκαλείται απόλυτη ακυρότητα».

Όσον αφορά στο ένταλμα σύλληψης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ο κ. Κούγιας σημείωσε πως ο νόμος είναι και πάλι σαφής και ορίζει πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εάν πρόκειται για αυτόφωρη διαδικασία ή εάν ο καταγγελλόμενος είναι ύποπτος φυγής.

Πριν από το ένταλμα «(σ.σ. ο Δημήτρης Λιγνάδης) ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις αφού λάβει αντίγραφα των καταγγελιών» είπε ο δικηγόρος και τόνισε πως οι Αρχές γνώριζαν το πού κατοικούσε ο πελάτης του.

Κατήγγειλε, δε, πως ο εισαγγελέας «κώφευσε και έκανε την ποινή δίωξη».

«Μύθος όσα ακούγονται»

Αναφέρθηκε, παράλληλα, στη δικογραφία της υπόθεσης αναφέροντας πως είναι «μύθος» τα όσα ακούγονται.

«Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών» εξήγησε.

«Νομικό ενδιαφέρον έχει ένας από τους φερόμενους ως παθόντες» συνέχισε, ενώ σημείωσε πως σε μία από τις καταγγελίες γίνεται λόγος για κακοποίηση από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, σε περίοδο, όμως, που αυτός δεν ήταν στον τόπο όπου έλαβε χώρα η φερόμενη κακοποίηση. 

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για περιστατικό που καταγγέλλεται ότι έγινε τον Αύγουστο του 2010, σε περίοδο που ο Λιγνάδης είχε μεταβεί για λίγες μέρες στην Αίγυπτο και στη συνέχεια σε άλλες ελληνικές πόλεις. «Δεν είχε πατήσει το πόδι του στην Αθήνα».

Σχετικά με τη δεύτερη κατηγορία, ο κ. Λιγνάδης στις 8 Αυγούστου παρουσιαζόταν στην Επίδαυρο ενώ ήταν με τον κ. Κουβαρά, τον Μικελάτο, τον αδερφό του και την κόρη του στον Σταυρό Ιθάκης, στο σπίτι που είχαν η κ. Κούρκουλα και ο κ. Παναγιωτάκης, είπε ακόμη.

«Δεν έχω ξανασυναντήσει στην καριέρα μου τόσο χοντροκομμένη κατασκευή, τόσα θολά στοιχεία, από ανθρώπους που δεν προσφέρουν καμία αξιοπιστία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...