Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Κλείδωσαν» τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς στη συνεδρίαση-θρίλερ των λοιμωξιολόγων

 

COVID-19
Κρούσματα: 
104.961.336
Ανέρρωσαν: 
58.396.289

Θάνατοι: 
2.286.666
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1292)
Βρείτε μας

Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με Αττική και Θεσσαλονίκη να διχάζουν τους ειδικούς. Ποια μέτρα «κλειδώνουν».

Αττική και Θεσσαλονίκη αποτελούν πηγές διαφωνιών ανάμεσα στους ειδικούς, που συνεδριάζουν από το πρωί της Παρασκευής μέχρι κι αυτή την ώρα.

Πάντως, απ' ό,τι φαίνεται, οι λοιμωξιολόγοι έχουν καταλήξει σε ένα «πακέτο» μέτρων που πρόκειται να εισηγηθούν προς την ελληνική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ειδικοί αξιολογούν ως διαχειρίσιμη την κατάσταση στην πρωτεύουσα παρά την αύξηση των κρουσμάτων, και το σενάριο για ένα καθολικό lockdown απομακρύνεται.

Τα νέα μέτρα που «κλείδωσαν»

Τα μέτρα που φέρεται να κλείδωσαν, όπως μετέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση, είναι τα εξής:

  • Τα γυμνάσια θα παραμείνουν ανοιχτά και στις «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες αναμένεται να ενταχθεί και η Θεσσαλονίκη, καθώς οι ειδικοί θεωρούν πως η μετάδοση στα σχολεία γίνεται από έξω προς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και όχι το ανάποδο.
  • Σχετικά με το λιανεμπόριο σε Αττική και Θεσσαλονίκη, οι ειδικοί εισηγούνται όλα τα καταστήματα να λειτουργούν μόνο click away και όχι click inside ή click in shop, δηλαδή οι πολίτες δεν θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για το κατάστημα, να εισέρχονται στο εσωτερικό του να δοκιμάζουν προϊόντα κτλ. Προκρίνεται, επίσης, τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά το Σάββατο.
  • Επίσης, για το τρέχον Σαββατοκύριακο, 6 και 7 Φεβρουαρίου φαίνεται «κλείδωσε» η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 μέχρι τις 05:00 και όχι από τις 21:00, για πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα, ώστε να μπει ένα «μίνι στοπ» στην κινητικότητα των πολιτών.
  • Τέλος, θεωρείται δεδομένη η επιβολή σκληρού lockdown σε Αχαΐα - Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Όμως, εκφράζονται φόβοι για εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, μαζί με την άνοδο του ιικού φορτίου στα λύματα ως και 200%, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως και σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων (1.195) πάνω από τα μισά εκ των οποίων βρέθηκαν πάλι στην πρωτεύουσα (558).

Εν αναμονή για τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Όπως και να έχει η καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...