Με τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας να συνεχίζονται, τις περισσότερες χώρες να παραμένουν σε καραντίνα και τις οικονομίες να βυθίζονται σε ένα αβέβαιο μέλλον άραγε που οδηγεί η πολιτική του μένουμε σπίτι;
Οι χώρες όπως Γαλλία, Ισπανία έχουν περάσει τις 15 ημέρες καραντίνας και συνεχίζουν να σημειώνουν θανάτους και κρούσματα έχοντας ο ιός διανύσει έναν κύκλο ενώ η Ιταλία έχει ξεπεράσει κάθε νούμερο και κάθε καμπύλη εφόσον ακόμα και τώρα ένα μήνα σχεδόν από την έξαρση συνεχίζει να καταγράφει και αυτή κρούσματα και θανάτους.
Όπως είχε αναφέρει και ο καθηγητής Ιατρικής, Επιδημιολογίας και Υγείας του Πληθυσμού και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Stanford, Γιάννης Ιωαννίδης και είχαμε αποκαλύψει στο pronews.gr, είχε σημειώσει ότι «λαμβάνουμε αποφάσεις χωρίς αξιόπιστα δεδομένα για την πανδημία», εκτιμώντας ότι είναι πιθανό «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φιάσκο».
Σήμερα συνέχισε αναφέροντας για την καραντίνα ότι αλλά δεν μπορείς να τη διατηρήσεις στα τυφλά καθώς κινδυνεύουν να τιναχτούν όλα στον αέρα.
Σε σημερινή του συνέντευξη σε εφημερίδα συνέχισε αναφέροντας σχετικά ότι με δεδομένο ότι δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων στην κοινωνία, τι νόημα έχει να χαρακτηρίζονται τα κρούσματα που έρχονται στη γνώση των Αρχών ως «νέα» κρούσματα, όπως κάνουν οι ελληνικές αρχές;
Ο αριθμός των ατόμων που έχει μολυνθεί είναι πάρα πολύ μεγαλύτερος, ίσως πέντε έως 300 φορές μεγαλύτερος. Δυστυχώς ελέγχονται διαγνωστικά ελάχιστοι ασθενείς.
"Όσο λιγότερους ελέγχεις τόσο φαίνεται (ψευδώς) να έχεις λιγότερα κρούσματα, αλλά στην πραγματικότητα τόσο περισσότερα κρούσματα έχεις χάσει και τόσο πιο ανεξέλεγκτη είναι η διάδοση που συνεχίζεται."
Όσο για την χώρα μας ο καθηγητής ανέφερε ότι είμαστε τυχεροί λόγω του καιρού καθώς οι θάνατοι είναι σχετικά αντίστοιχοι με τις αντίστοιχες περιοχές της Ιταλίας (Σικελία, Καλαβρία, Μπαζιλικάτα) και την Κύπρο, με αναγωγή ως προς τον πληθυσμό.
Τα μέτρα που προτείνει με βάση και την Γουχάν
Πρέπει όμως άμεσα να παρθούν τυχαία αντιπροσωπευτικά δείγματα από τον πληθυσμό για να φανεί αν τα μέτρα κάνουν καλό ή κακό. Ενώ στο ερώτημα γιατί μειώθηκαν τα κρούσματα στην Γουχάν δήλωσε ότι δεν είναι γνωστό αν οφείλεται στα σκληρά μέτρα περιορισμού ή αν απλά έκανε τον κύκλο του ο ιός.
Διαγνωστικό έλεγχο εντατικό, για να βρεις τα κρούσματα και για να απομονώσεις όσους είναι θετικοί και τις επαφές τους για να εντοπιστεί σε ποια φάση pro news.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου