Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Καταγγελίες από την πεθερά του 35χρονου νεκρού από κορονοϊό: «Τον πήγα περπατώντας στο νοσοκομείο»

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1184)
 0  0  0
Βρείτε μας
«Ήταν νεότατο παιδί, δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας και γυμναζόταν... Όταν απεβίωσε ο γαμπρός μου μάς είπαν ότι πρέπει να κάνουμε το τεστ κι ακόμα να επικοινωνήσουν μαζί μου».
Σε σοβαρές καταγγελίες τόσο προς στελέχη του ΕΟΔΥ όσο και προς το προσωπικό των νοσοκομείων «Άγιος Δημήτριος» και «Γεννηματάς», προχώρησε η πεθερά του 35χρονου ξυλουργού από την Θεσσαλονίκη, που αποτελεί το νεότερο ηλικιακά θύμα του κορονοϊού στη χώρας μας, προχώρησε η πεθερά του.
Όπως ανέφερε η ίδια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο 35χρονος ήταν ένα «νεότατο παιδί, που δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας και γυμναζόταν» και η είδηση του θανάτου του, έχει προκαλέσει σοκ τόσο στην ίδια όσο και στην οικογένειά της, ενώ μάλιστα ο άτυχος άνδρας σε έξι μέρες (σ.σ. 27 Απριλίου) θα γιόρταζε και τα γενέθλιά του με τους αγαπημένους του.
«Βρισκόμαστε σε σοκ... Μέχρι την Παρασκευή δούλευε ο γαμπρός μου. Την Παρασκευή το βράδυ είχε ρίγος. Το Σάββατο το πρωί έκανε πυρετό 38. Κατέβηκε με κομπρέσες κλπ έπαιξε με την μικρή τον είδα στο μπαλκόνι να κάθεται με την κόρη του να παίζουν. Είμαστε σε καραντίνα, δεν βγαίναμε πουθενά, το παιδάκι το παίζανε στο μπαλκόνι οι γονείς. Το βράδυ ξανάκανε πυρετό 38,5, βάλαμε πάλι κομπρέσες», τονίζει η πεθερά του 35χρονου.
Η γυναίκα αποκάλυψε ακόμα μάλιστα πως ο γαμπρός της και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού είχε υποβληθεί σε δύο τεστ για COVID-19, τα οποία βγήκαν αρνητικά, ενώ καταλόγισε και ευθύνες προς το κράτος, λέγοντας χαρακτηριστά πως: «το κράτος μας άφησε αβοήθητους, κανένας δε μας βοήθησε».
«Την Κυριακή παίρνουν τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ, και τους λένε πρέπει να καθίσετε σπίτι σας '3 μέρες και θα δούμε μετά.' Δεν ξέρουν τι τούς γίνεται στον ΕΟΔΥ, πρέπει να είναι ανεύθυνοι οι άνθρωποι, γιατί δεν γίνεται να το λένε αυτό. Ενημερώνει η κόρη μου αν είναι κάτι σοβαρό να πάνε στο νοσοκομείο γιατί υπάρχει 1,5 έτους κοριτσάκι.  Πήραμε γιατρό τηλέφωνο τη Δευτέρα λέει μπορεί να είναι ίωση και μας έδωσε αντιβίωση τηλεφωνικώς».
Στη συνέχεια, επισημαίνει πως η ίδια μετέφερε περπατώντας τον άτυχο άνδρα στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, ενώ ο 35χρονος στην εισαγωγή είχε 38 πυρετό και 95 οξυγόνο, αναφέροντας τους είπαν ότι: «θα περιμένετε μόνο αν έχετε σύμπτωμα θα κάνετε το τεστ. Το παιδί ήταν τόσες μέρες με πυρετό. Αδιαφορία πλήρης».
Στη συνέχεια, καταγγέλλει και παρόμοια αδιαφορία από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», καθώς ισχυρίστηκε πως την Πέμπτη απόγευμα «τον πάνε στο Γεννηματά και του κάνουν αξονική και βλέπουν πολύ βαριά πνευμονία και στους δύο πνεύμονες».
Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή στις 00:00 το βράδυ, τους τηλεφωνεί ο γιατρός ενημερώνοντάς τους ότι θα τον διασωληνώσουν και θα τον κατεβάσουν στη ΜΕΘ γιατί είχε επιδεινωθεί η κατάσταση του, «αλλά από την Πέμπτη είχαν αρχίσει να του βάζουν οξυγόνο».
«Απαράδεκτοι στη ΜΕΘ μια φορά επικοινωνούσαμε μαζί τους, το μεσημέρι, για να μας πουν τι θα γινόταν και για άλλη επικοινωνία μας είπαν 'δεν επιτρέπεται», σημειώνει η πεθερά του άτυχου άνδρα και υποστηρίζει πως «στις 27 Απριλίου είχε τα γενέθλιά του... Όταν με πήραν για να μας πουν πως απεβίωσε, μας είπαν πως θα έπρεπε να κάνουμε το τεστ. Δεν μας έχουν πάρει ακόμα τηλέφωνο...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...