Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Έξοδος από την καραντίνα: «Κλειδώνει» το σχέδιο άρσης των μέτρων - Οι κρίσιμες ημερομηνίες

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (34)
Βρείτε μας
Η σταδιακή άρση των μέτρων λόγω κορονοϊού αναμένεται να «κλειδώσει» μέσα στο Σαββατοκύριακο εν όψει του διαγγέλματος Μητσοτάκη τη Δευτέρα.
Ο οδικός χάρτης για τη σταδιακή άρση των μέτρων λόγω κορονοϊού αναμένεται να καταρτιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, σε συσκέψεις που θα έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών, αλλά και του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα.
Ο κ. Μητσοτάκης θα δεχθεί τις εισηγήσεις και αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις εν’ όψει του διαγγέλματος που θα απευθύνει την προσεχή Δευτέρα για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Σήμερα, στις 10:00, ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγεία, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος θα του παραδώσει την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για την άρση των μέτρων, ενώ στη συνέχεια θα διεξαχθεί διευρυμένη σύσκεψη, όπως μετέδωσε το ethnos.gr.
Στις 12:00, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη σύσκεψη για την κατάρτιση του σχεδίου σταδιακής άρσης των μέτρων. Στη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, θα μετέχουν ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Άκης Σκέρτσος, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Νίκος Χαρδαλιάς, και ο Σωτήρης Τσιόδρας, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.
Στην πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου αναμένεται να γίνει μια πρώτη αποτίμηση σε κυβερνητικό επίπεδο της πρότασης της ειδικής επιτροπής για το επιχειρησιακό σχέδιο εξόδου από τα αυστηρά μέτρα και τη σταδιακή επαναφορά ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες επαφές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, θα αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία τόσο από τους επιστήμονες του υγειονομικού τομέα όσο και εκείνα που αφορούν στην πορεία της οικονομίας και θα οριστικοποιηθούν οι παράμετροι εξόδου από την καραντίνα.

Το χρονοδιάγραμμα της άρσης των μέτρων

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, οι ειδικοί έχουν εισηγηθεί ένα χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή άρση των μέτρων της καραντίνας. Ωστόσο, το συγκεκριμένο σχέδιο δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά θα αναθεωρείται και θα επανεξετάζεται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.
Σύμφωνα με όσα είχε μεταδώσει ο ΑΝΤ1, οι ειδικοί εισηγούνται ένα «σχέδιο 63 ημερών» για το άνοιγμα σχολείων, καταστημάτων κι των άλλων τομέων της οικονομίας.

27 Απριλίου: Υποθηκοφυλακεία, Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία

Αρχικά, στις 27 Απριλίου, θα ανοίξουν τα Υποθηκοφυλακεία, τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό.

4 Μαΐου: Μικρά καταστήματα

Βάσει των πληροφοριών του τηλεοπτικού σταθμού από τις εισηγήσεις των ειδικών, στις 4 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, όχι όμως και στα νησιά, ενώ θα επιτραπούν οι συναθροίσεις έως 10 ατόμων.
Την ίδια ημέρα σχεδιάζεται το άνοιγμα επιχειρήσεων, εκτός πολυκαταστημάτων και κάτω από αυστηρούς κανόνες. Ενδεικτικά, τα καταστήματα υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια θα λειτουργούν μόνο με ραντεβού.

11 Μαΐου: Σχολεία για τους μαθητές της Γ' Λυκείου

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, σχεδιάζεται να ανοίξουν για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου.

1 Ιουνίου: Πολυκαταστήματα

Βάσει των εισηγήσεων και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προτείνεται η επαναλειτουργία του Εφετείου και του Αρείου Πάγου, καθώς και των μεγάλων καταστημάτων και πολυκαταστημάτων στις 1 Ιουνίου.

15 Ιουνίου: Καταλύματα μικρού μεγέθους και επιχειρήσεις εστίασης

Στις 15 Ιουνίου προτείνεται να ανοίξουν οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, οι παιδότοποι, τα πάρκα αναψυχής, οι λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και οι χώροι εκδηλώσεων.

29 Ιουνίου: Μπαρ, σινεμά και ξενοδοχεία

Βάσει του συγκεκριμένου σχεδίου, οι εισηγήσεις θέλουν τις επιχειρήσεις διασκέδασης, όπως μπαρ, σινεμά και νυχτερινά κέντρα, να ανοίγουν στις 29 Ιουνίου με κανόνες και συγκεκριμένο όριο επισκεπτών. Την ίδια ημέρα σχεδιάζεται να λειτουργήσουν και τα ξενοδοχεία, με όριο πληρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...