Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Στους 125 οι νεκροί. 55 νέα κρούσματα, τα περισσότερα σε υγειονομικές δομές. Τσιόδρας: Δεν χαλαρώνουμε

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/04/2020 18:06 EEST | Updated 5 λεπτά πριν


Στα 2.463 τα κρούσματα συνολικά.

EUROKINISSI
.
Στους 125 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στη χώρα, μετά από 4 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό. 
Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως εντοπίστηκαν 55 νέα κρούσματα, τα περισσότερα εκ των οποίων σε υγειονομικές δομές. Στο σύνολό τους τα κρούσματα ανέρχονται στα 2.463. Οι διασωληνωμένοι είναι 52, ενώ 57 άτομα έχουν εξέλθει από ΜΕΘ. 
Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως πρέπει να συνεχιστεί η επαγρύπνηση και να μη χαλαρώνουμε. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη χρήση της μάσκας για σκοπούς προστασίας/ αποφυγής μετάδοσης του ιού από τον γενικό πληθυσμό, τονίζοντας πως η χρήση της δεν αναιρεί το απαραίτητο μέτρο της αποφυγής αγγίγματος σε μύτη, μάτια κ.α. Όπως είπε, η αρμόδια επιτροπή υιοθέτησε συστάσεις σύμφωνες με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων, και θα υπάρξει ειδική επικοινωνιακή στρατηγική ώστε να μην γίνεται λάθος χρήση της μάσκας, να μην δίνεται η ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας.
«Στεναχωριέμαι να λέω ότι απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε εστιακές αναζωπυρώσεις. Εάν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε. Σε δύο πρόσφατες περιπτώσεις επιδημίας σε χώρους όπου δεν υπήρξε η αντίστοιχη επαγρύπνηση που θα περιμέναμε από ευαισθητοποιημένους υγειονομικούς, έγινε το κακό. Δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε και να χάνουμε την επαγρύπνησή μας, να ανάβουν συνεχώς εστίες μετάδοσης. Η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων είναι άδικη για όλους όσους προσέχουν», τόνισε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι «όλα τα δεδομένα σε αυτήν τη φάση που η επιδημία στη χώρα μας υποχωρεί τονίζουν την ανάγκη επαγρύπνησης σε όλους τους τομείς της κοινωνίας».
Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπήρξε εντοπισμός κρουσμάτων σε υγειονομική δομή στο Περιστέρι, και σε εξέλιξη είναι οι σχετικές διαδικασίες. 
Όπως πρόσθεσε, η αντίστροφη μέτρηση για τη χαλάρωση των μέτρων έχει αρχίσει, ωστόσο μέχρι τότε τα μέτρα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...