Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

ΗΠΑ: Αναπτύσσονται περισσότερες δυνάμεις στις πολιτείες – Τρομοκρατική οργάνωση κηρύχθηκε το Antifa

ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
George Floyd (29)
Βρείτε μας
Ο θάνατος του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του από αστυνομικούς στη Μινεσότα έχει προκαλέσει σειρά εξεγέρσεων στην επικράτεια των ΗΠΑ.
Ως τρομοκρατική οργάνωση που λειτουργεί στο εσωτερικό των ΗΠΑ χαρακτήρισε το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης το κίνημα «Antifa», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται τον Λευκό Οίκο.
Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σχέδια για την ανάπτυξη πρόσθετων ομοσπονδιακών δυνάμεων των ΗΠΑ στις αμερικανικές πολιτείες, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η βία που συνδέεται με τις διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη της Μινεσότα.
Κατά τον Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θέλει να κυριαρχούνται οι δρόμοι των ΗΠΑ από την Εθνική Φρουρά και τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις για λόγους αποκατάστασης της τάξης.
Είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις του κ. Τραμπ με τον υπουργό Άμυνας, Μάρκ Έσπερ, τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Μαρκ Μάιλι και τον γενικό εισαγγελέα Ουίλιαμ Μπαρ.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιλι ΜακΕνάνι, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί ένα ειδικό όργανο για τον συντονισμό των ενεργειών του Λευκού Οίκου με τις πολιτείες και τις δημοτικές αρχές, για την ανακοπή των βίαιων διαδηλώσεων.

Ο Τραμπ καλεί τους κυβερνήτες να υιοθετήσουν σκληρότερη γραμμή κατά των διαδηλώσεων

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε προηγουμένως προτρέψει τους κυβερνήτες των πολιτειών όπου λαμβάνουν χώρα διαμαρτυρίες να καλέσουν την Εθνική Φρουρά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βίαιες ταραχές.
Ο κ. Τραμπ ισχυρίζεται ότι οι βίαιες διαδηλώσεις καθοδηγούνται από το κίνημα «Antifa» και δεσμεύτηκε να βάλει «μπλόκο» στην ομάδα, χαρακτηρίζοντάς την ως τρομοκρατική οργάνωση.
Ο 46χρονος Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ έχασε τη ζωή του την 25η Μαΐου, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από αστυνομικές δυνάμεις της Μινεάπολης.
Σύμφωνα με διάφορα βίντεο που κυκλοφόρησαν, παρότι ο 46χρονος δεν αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, οι τελευταίοι τον έριξαν στο έδαφος.
Μάλιστα, ένας εξ αυτών πατούσε τον λαιμό του με το γόνατό του, κάτι το οποίο απέβη μοιραίο για τον Αφροαμερικανό.
Οι δικαστικές αρχές, την Παρασκευή, απήγγειλαν καταγγελίες εις βάρος του συγκεκριμένου αστυνομικού, ο οποίος και συνελήφθη. Ακόμη τρεις αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και ερευνάται ο ρόλος τους στο τραγικό περιστατικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...