Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Προς περιφεριεακή σύγκρουση: Ταχεία αύξηση των Αιγυπτιακών δυνάμεων στη Λιβύη

Αίγυπτος
Ένοπλες Συρράξεις 
 Ενημερώθηκε στις: 

Προς περιφεριεακή σύγκρουση: Ταχεία αύξηση των Αιγυπτιακών δυνάμεων στη Λιβύη

Συνεχίζει να στέλνει η Αίγυπτος στρατιωτικό εξοπλισμό στα σύνορα με τη Λιβύη καταδεικνύοντας ότι μπροστά μας ίσως έχουμε μια κλιμάκωση της κατάστασης με την Τουρκία. 

Το πιο επικίνδυνο σενάριο μας έρχεται από
 Ρώσους ειδικούς οι οποίοι αναφέρουν ότι “εάν τα τουρκικά στρατεύματα επιτύχουν σε αυτόν τον τομέα του μετώπου (Σύρτη), τότε η αιγυπτιακή στρατιωτική δύναμη που είναι συγκεντρωμένη κοντά στα σύνορα της Λιβύης, μπορεί να διασχίσει τα σύνορα και να έρθει σε σύγκρουση μαζί με τις δυνάμεις του Χαφτάρ, ενάντια στον τουρκικό στρατό.Πρόκειται για ΤΟΜΑ M113A2 του αιγυπτιακού στρατού που αποστέλλονται εσπευσμένα στα σύνορα με την Λιβύη για να χρησιμοποιηθούν από κοινού με τα άρματα μάχης M1A2 Abrams κατά την διάρκεια μιας πιθανής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των δυνάμεων της GNA που υποστηρίζονται από την Τουρκία στη Σύρτη, αναφέρει πηγή.
Ο πόλεμος της Λιβύης βαθμιαία ξεπερνά το επίπεδο μιας τοπικής εμφύλιας διαμάχης και μετατρέπεται σε στρατιωτική αντιπαράθεση μεγάλης κλίμακας μεταξύ τακτικών ενόπλων δυνάμεων, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ. Επιπλέον, όχι μόνο χερσαίες δυνάμεις και πολεμικά πλοία,αλλά και οι στόλοι των αντιπάλων χωρών άρχισαν να εισέρχονται στην "εξίσωση" αυτής της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με το Defense Arabic στα ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου στην περιοχή της πόλης Mersa Matruh κοντά στα σύνορα της Λιβύης, έχουμε ως γνωστό ένα αιγυπτιακό ελικοπτερόφόρο τύπου Mistral. Στο πλοίο έγινε γνωστό ότι σταθμεύουν επιθετικά ελικόπτερα Mi-24, Apache και Ka-52K, που αποκτήθηκαν σχετικά πρόσφατα από την Ρωσία.
These M113A2 armoured personnel carriers of Army are also sent to th border with & will be used together with the M1A2 Abrams main battle tanks during the military operation against backed terrorists of in . https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1270735033930833920 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...