Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Βόμβα» Τζ.Κόντε: «Δεν υπογράφω καμία απόφαση που έλαβε το Eurogroup εάν δεν ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα

Νέα εμπλοκή στην κατάσταση που επικρατεί στην ΕΕ αναφορικά με την βοήθεια προς τις χώρες που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε χαρακτήρισε πριν από λίγο  ως «ανεπαρκές» το πακέτο βοήθειας που ενέκρινε το Eurogroup για τις χώρες που έχουν υποστεί οικονομικά πλήγματα εξαιτίας του κορωνοϊού.
Επιπρόσθετα δήλωσε πως δεν πρόκειται να υπογράψει την  απόφαση που έλαβε το Eurogroup εάν δεν συμφωνηθούν  πρώτα νέα επιπρόσθετα μέτρα που να ικανοποιούν την Ιταλία, αναφερόμενος ευθέως στο ευρωομόλογο το οποίο όπως είπε θεωρεί ως την καλύτερη δυνατή λύση.
«Η Ιταλία θεωρεί ευρωπαϊκό  ομόλογο ως την κατάλληλη απάντηση στην οικονομική κρίση που υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη εξαιτίας του κορωνοϊού» δήλωσε ο Κόντε.
Η παραπάνω εξέλιξη αφήνει στο κενό την σχεδιαζόμενη τηλεδιάσκεψη  κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης που προγραμματίζεται για τις 23 Απριλίου καθώς η Ιταλία θέτει εκ νέου θέμα ευρωπαϊκού ομολόγου, ακυρώνοντας ουσιαστικά την απόφαση του Eurogroup την οποία θεωρεί ως ανεπαρκή.
| Eurogroup's deal on coronavirus economic package 'still insufficient' - Italian PM Contehttps://sptnkne.ws/BZ3K 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...