Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: 56 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Ξεπέρασαν τα 2.000

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (901)
 0  0  0
Βρείτε μας
Σε 2.011 κρούσματα και 90 νεκρούς ανέρχεται ο μέχρι στιγμής απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Όλα τα τελευταία στοιχεία.
Ακόμη 56 κρούσματα του κορονοϊού ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, ανεβάζοντας σε 2.011 τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για την COVID-19, Σωτήρη Τσιόδρα, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 90, καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν ακόμη τέσσερα άτομα.
Από τον συνολικό αριθμό των νοσούντων, το 57% είναι άνδρες, τα 525 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 736 είναι επαφές ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος.
Την ίδια ώρα, 77 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εκ των οποίων μόλις 14 γυναίκες.
Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών των ανθρώπων, είναι τα 67 έτη, ενώ το 75% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα έχουν διενεργηθεί συνολικά 34.432 έλεγχοι.

Η ξεχωριστή αναφορά στους Ρομά

Ο κ.Τσιόδρας, στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων, έκανε εκτενή αναφορά και στους Ρομά, τους οποίους ευχαρίστησε για την «υπεύθυνη στάση» τους.
«Είμαστε μαζί τους» επεσήμανε, παράλληλα, ενώ προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στο σύστημα υγείας και στήριξης.

Κορονοϊός και κάπνισμα

Ο έγκριτος Λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε και στη σχέση μεταξύ του καπνίσματος και του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι «το κάπνισμα είναι δυνητικά παράγοντας κινδύνου».
Όπως εξήγησε, μάλιστα, από τη Δευτέρα θα υπάρχει και σχετική καταγραφή των κρουσμάτων που καπνίζουν, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι το κάπνισμα σχετίζεται με την πιθανότητα μόλυνσης από τον ιό.

Πότε θα επανέλθουμε στην κανονικότητα

«Κάποια στιγμή ο κόσμος θα επανέλθει στην κανονικότητα. Αλλά αυτό θα πάρει καιρό» επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας, σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου.
Εκτίμησε δε, ότι «θα υπάρχουν πέρα – δώθε» στην εφαρμογή των μέτρων, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.
«Κάθε χώρα έχει τη δική της εξέλιξη και πορεία. Υπάρχουν χώρες που είχαν χαλαρώσει κάποια μέτρα και στη συνέχεια, τα επανέφεραν. Χρειάζονται συνεχώς τέτοιες παρεμβάσεις» εξήγησε, παράλληλα.
Ερωτηθείς τέλος, για τα αεροπορικά ταξίδια, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι «δεν γίνεται να σταματήσουν». «Αυτά τα ταξίδια πρέπει να συνεχιστούν. Ο κόσμος συνεχίζει να γυρίζει» έσπευσε να συμπληρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...