Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Στους 93 οι νεκροί στην Ελλάδα - 72 τα νέα κρούσματα κορονοϊού

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/04/2020 18:08 EEST | Updated 1 ώρα πριν


Από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν βγει 15 ασθενείς.

EUROKINISSI
Νοσοκομείο αναφοράς «Ευαγγελισμός».
Στους 93 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα, μετά από 3 νέους θανάτους μέσα στο τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας. 
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα κατεγράφησαν 72 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στους 2.081 ασθενείς (56,8% άνδρες). Οι διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται σε ΜΕΘ είναι 75 ενώ η μέση ηλικία είναι τα 67 έτη. Από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν βγει 15 ασθενείς. «Η ζωή κερδίζει και συνεχίζεται», είπε ο κ Τσιόδρας.
Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 37.344 κλινικά δείγματα. 
Ο κ. Τσιόδρας τόνισε επίσης: «Το μήνυμα Μένω Σπίτι δεν αλλάζει. Τριάντα λεπτά περπάτημα την ημέρα, σε έναν ανοικτό χώρο, είναι ιδανικός. Είναι υγεία. Δεν επιτρέπεται όμως ο συνωστισμός. Πρέπει να αποφεύγουμε τον συνωστισμό. Κρατάμε ασφαλείς αποστάσεις». Και συμπλήρωσε: «Ο ιός αλλάζει τις συνήθειες της καθημερινότητάς μας. Ένας ιός μας περιορίζει. Αλλά δεν πρέπει να καταργεί την κατανόηση του διπλανού μας. Φαινόμενα οικογενειακής βίας είναι απαράδεκτα. Είναι προτιμότερο να βγούμε έξω και να πάρουμε πρόστιμο». 
Επιπλέον, ο καθηγητής ανέφερε επικαλούμενος ξένους ειδικούς σε θέματα υγείας ότι παραμένουμε σε επαγρύπνηση, όσον αφορά την κατάργηση της χειραψίας ως πράξη.

Χαρδιαλιάς: Συνολικά 362 τεστ στη Λάρισα, βρέθηκαν 25 θετικοί

Στη Λάρισα καταγράφηκαν επιπλέον 4 θετικά κρούσματα, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ανέφερε επίσης πως τα κρούσματα αυτά μαζί με τα 21 και τους 29 ελέγχους που έχουν γίνει δίνουν τη συνολική εικόνα 362 τεστ, 25 θετικά κρούσματα.
Ακόμα ενημέρωσε ότι αποφασίστηκε η αύξηση αριθμού λαϊκών αγορών από τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα στην Αττική να είναι 222. Ανακοίνωσε προσέτι ότι αναστέλλονται για 10 ημέρες, τέσσερις λαϊκές σε όλη την Ελλάδα.
«Είμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε πως τα πάντα παραμένουν οριακά, αναφέροντας ότι τα δεδομένα σταθμίζονται σε 12ωρη βάση.
Επίσης, επισήμανε πως ο βαθμός επιφυλακής και εγρήγορσης είναι υψηλός».
Διαμήνυσε ότι τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε την υπομονή που χρειάζεται και τόνισε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...