Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Όλα τα σενάρια για την απαγόρευση κυκλοφορίας - Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Απαγόρευση κυκλοφορίας (91)
 0  0  0
Βρείτε μας
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να παρέμβει στη συζήτηση για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό, στέλνοντας σαφή μηνύματα για την απαγόρευση κυκλοφορίας.
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, με στόχο την αυστηροποίηση του καθεστώτος της απαγόρευσης κυκλοφορίας – και όλα αυτά, με φόντο το Πάσχα.
Η κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει ότι η τήρηση των μέτρων θα συνεχιστεί και δεν θα διασαλευτεί από την καθιερωμένη έξοδο των εκδρομέων για το Πάσχα.
Στο πλαίσιο αυτό, το Μαξίμου επεξεργάζεται μια σειρά μέτρων, όπως:
  • Περιορισμός των SMS για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις των πολιτών
  • Επιβολή χρονικών ορίων στις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις των πολιτών
  • Εκτός πόλης μετακινήσεις των πολιτών, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών που αναγράφουν τον μόνιμο τόπο κατοικίας.
«Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα. Θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Όσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων» επεσήμανε το βράδυ της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσαςμιλώντας στο «OPEN» και δίνοντας μια πρώτη γεύση των νέων μέτρων.
Άλλωστε, ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο Μαξίμου, ξεκαθάρισε ότι «τα μέτρα θα αυστηροποιηθούν, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».
«Θα ήταν ανεπίτρεπτο αυτή τη στιγμή να κλωτσήσουμε και να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα. Αυτό σημαίνει ότι οι περιορισμοί που έχουμε ήδη υλοποιήσει θα πρέπει να εφαρμόζονται με ευλάβεια»
Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, δεν αποκλείεται εντός της ημέρας (σ.σ. Πέμπτη) να κάνει δημόσια παρέμβαση από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό, στον οποίο εντάσσονται όλα τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Στο μεταξύ, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος πρότεινε χθες, Τετάρτη, την κεκλεισμένων των θυρών λειτουργία των Εκκλησιών από την Κυριακή των Βαΐων και μετέπειτα.
Ωστόσο, η απόφαση της κυβέρνησης δεν θεωρείται ειλημμένη, καθώς το Μαξίμου φοβάται τον κίνδυνο απείθειας μέρους των πιστών, αλλά και την πιθανότητα δημιουργίας συνωστισμού έξω από τις Εκκλησίες το βράδυ της Ανάστασης.
Γι’ αυτό τον λόγο, μέχρι στιγμής, δεν αποκλείεται κανένα σενάριο, ούτε αυτό της πλήρους αναστολής λειτουργίας των Εκκλησιών, ακόμη και τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή – και έως τις 11 Απριλίου - βρίσκεται σε ισχύ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), η οποία προβλέπει την κεκλεισμένων θυρών λειτουργία των Εκκλησιών, υπό την προϋπόθεση της ραδιοφωνικής ή τηλεοπτικής μετάδοσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...