Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Κινητοποιήσεις γιατρών και υγειονομικών στα νοσοκομεία

Κινητοποιήσεις γιατρών και υγειονομικών στα νοσοκομεία

«Εφ.Συν.»

Κινητοποιήσεις γιατρών και υγειονομικών στα νοσοκομεία


Σε κινητοποιήσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ προχωρούν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ύστερα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).
Έξω από τα νοσοκομεία, όπως το «Γ. Γεννηματάς» στο οποίο βρέθηκε η «Εφ.Συν.», έχουν έρθει και αλληλέγγυοι, ενώ αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν ελέγχους και δεν επιτρέπουν την είσοδο. Τον τόνο δίνουν συνθήματα όπως «Τέρμα πια στην κοροϊδία, δώστε λεφτά για την υγεία» και «Δωρεάν υγεία για όλο το λαό για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο».
Στον «Ευαγγελισμό» επικράτησε μικροένταση μεταξύ αστυνομικών και συγκεντρωμένων γιατρών, υγειονομικών και αλληλέγγυων, μελών του ΠΑΜΕ, οργανώσεων και φορέων.
Εργαζόμενοι στο «Αττικόν», που κατήγγειλαν χθες την προσπάθεια φίμωσής τους από τον διοικητή του νοσοκομείου αναφοράς και την μετατροπή του νοσοκομείου σε «κουφάρι» καθώς έχει ανασταλεί η λειτουργία του 80% των κλινικών και ιατρείων, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο αίθριο του νοσοκομείου.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για άλλη μια φορά επισημαίνουν τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε μέσα προστασίας, όπως οι μάσκες και ζητούν άμεσες προσλήψεις προσωπικού τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και μετά από αυτή. Επίσης ζητούν τη διενέργεια περισσότερων τεστ για το κορονοϊό ώστε να γνωρίζουμε τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα μας.
Γ.Γεννηματάς / «Εφ.Συν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...