Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Επανάσταση" στις αιγυπτιακές ΕΔ: Λαμβάνουν 26 μαχητικά Su-35 & κορβέτα

Μέση Ανατολή 
 Ενημερώθηκε στις: 

"Επανάσταση" στις αιγυπτιακές ΕΔ: Λαμβάνουν 26 μαχητικά Su-35 & κορβέτα

ΗΑίγυπτος υπέγραψε σύμβαση με τη Ρωσία για την απόκτηση ρωσικών μαχητικών Su-35, αναφέρει ο διεθνής τύπος επικαλούμενο το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων Mena Defense.

'

Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι μιλάμε για την αγορά 26 πολεμικών αεροσκαφών, με την παράδοση να ολοκληρώνεται έως το 2023.
Στην πραγματικότητα, η Αίγυπτος θα γίνει η πρώτη χώρα στη Μέση Ανατολή που θα λάβει 4+ γενιάς ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, και θα είναι επίσης ο δεύτερος χρήστης των Su-35 μετά την Ρωσία.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ένας από τους λόγους που αποφασίστηκε η απόκτηση ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού ήταν η άρνηση των ΗΠΑ να πουλήσουν  μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35, ενώ η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να επιβάλει και κυρώσεις εναντίον της Αιγύπτου για την απόκτηση των ρωσικών μαχητικών, αναφέρει το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων.
Δεδομένης της θέσης της Αιγύπτου, είναι προφανές ότι τα Su-35 έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία και αυτό αφορά κυρίως την περιοχή της Α.Μεσογείου.
The navy spent an estimated €600m Euro on armament.

Egyptian Gowind class corvettes are outfitted with:

1 × OTO Melara 76 mm main gun
16 × VLS for MICA VL
8 × Exocet anti ship missile
2 × Nexter Narwhal 20 mm cannon
2 × triple MU-90 torpedo launcher
View image on Twitter
Egypt had considered an additional two Gowind class corvettes. However, negotiations with Naval Group failed after financing difficulties.

Egypt recently committed to the purchase of six German TKMS frigates in a €2.3+B Euro deal. potentially ruling out future Gowinds.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...