Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Τουρισμός: Σχέδιο της ΕΕ για άνοιγμα συνόρων μεταξύ χωρών με αντίστοιχα επιδημιολογικά προφίλ

ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (218)
 0  0  0
Βρείτε μας
Η πρόταση της Κομισιόν για το άνοιγμα των συνόρων μέσα στην ΕΕ προβλέπει τρεις φάσεις, ενώ θα συμβουλεύει να ανοίξουν τα σύνορά τους χώρες με αντίστοιχη κατάσταση ως προς την εξέλιξη του κορονοϊού.
Το άνοιγμα συνόρων μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών με αντίστοιχα επιδημιολογικά προφίλ εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας της εφημερίδας «Guardian» στις Βρυξέλλες.
Την Τετάρτη αναμένεται η πρόταση της Κομισιόν που θα περιλαμβάνει τρεις φάσεις για το άνοιγμα το συνόρων μεταξύ των χωρών μελών που βρίσκονται σε αντίστοιχη κατάσταση ως προς την εξέλιξη της επιδημίας, σύμφωνα με το σχέδιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Euractiv.
Ακόμα, πάντως, δεν είναι σαφές αν η Κομισιόν θα υποστηρίξει την ιδέα της δημιουργίας «τουριστικών διαδρόμων», με την σύναψη διμερών συμφωνιών ανάμεσα σε χώρες μέλη που θα ανοίγουν αμοιβαία για τους τουρίστες τους τα σύνορά τους.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνονται ορισμένες από τις περισσότερο πληγείσες από την επιδημία χώρες, αλλά και χώρες, όπως η Ελλάδα και η Τσεχία που περιόρισαν τις συνέπειές της.
Αξιωματούχοι των Βρυξελλών αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να εμποδίσουν τις διμερείς συμφωνίες μεταξύ χωρών της ΕΕ, ωστόσο, τονίζουν ότι αυτό θα αποτελέσει επιλεκτική μεταχείριση.
«Τα κράτη μέλη δεν μπορούν να ανοίξουν τα σύνορα για τους πολίτες μίας χώρας, αλλά όχι άλλων χωρών. Είναι ουσιώδες», δήλωσε στους ευρωβουλευτές την περασμένη βδομάδα η ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...