Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Λουτράκι: Για κρυμμένες λίρες έψαχναν οι 4 άνδρες στη σπηλιά (upd

Λουτράκι: Για κρυμμένες λίρες έψαχναν οι 4 άνδρες στη σπηλιά (upd)
(upd 10:37) Φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες πως οι 4 άνδρες που εντοπίστηκαν νεκροί σε σπήλαιο στο Λουτράκι έψαχναν για λίρες.
Η αστυνομία ενημερώθηκε από τη σύζυγο ενός εκ των θυμάτων και αμέσως σήμανε συναγερμός στην περιοχή για τον εντοπισμό των τεσσάρων ανδρών. Η αστυνομία εντόπισε τις σορούς μέσα σε σπηλιά στην περιοχή Άνω Καρμπουνάρι Λουτρακίου.
Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ γύρω στις 4:00 το πρωί, έφτασε και το κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, προκειμένου να ανασύρει τα πτώματα των τεσσάρων ανδρών.
Για την ανάσυρσή τους που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 5 οχήματα.
Σύμφωνα με ς πληροφορίες, οι τέσσερις άντρες είχαν πληροφορίες πως στον χώρο των παλαιών αντιαεροπορικών υπόγειων καταφυγίων της διώρυγας της Κορίνθου υπήρχαν θαμμένες λίρες από αντάρτες.
Οι τέσσερις φίλοι ξεκίνησαν αμέσως από το βράδυ της Παρασκευής την έρευνα τους και αφού εντόπισαν τα σημεία, αποφάσισαν να πάνε να σκάψουν στο καταφύγιο για να βρουν τον θησαυρό, παίρνοντας μαζί τους όλα τα εργαλεία που χρειαζόντουσαν, μέχρι και μια μηχανή πετρελαίου για φως.
Οι τέσσερις άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για αναθυμιάσεις από την γεννήτρια πετρελαίου, μιας και οι ίδιοι οι διασωστες χρειάστηκε να φορέσουν μάσκες προκειμένου να τους εντοπίσουν.
Γύρω από τους νεκρούς ανθρώπους υπήρχαν όλα τα εργαλεία τους μαζί και η πετρελαιομηχανή η οποία πιθανόν να σκότωσε τους άτυχους άντρες αφού σε βάθος 20μέτρων δεν ανανεωνόταν το οξυγόνο του καταφύγιου.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο διάδρομος του καταφύγιου ήταν επικλινής και οι τέσσερις αρχαιοκάπηλοι το περρπάτησαν 20μέτρα χωρίς να σκεφτούν ότι η γεννήτρια πετρελαίου θα πρέπει να βρίσκεται έξω από το κλειστό χώρο των διαδρόμων του.
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως οι άντρες ήταν έτοιμοι να προκαλέσουν έκρηξη σε κάποια σημεία αφού είχαν βάλει καλώδια προκειμένου να βρουν τις λίρες και δύο από αυτούς είχαν ακόμα τα καλώδια στα χέρια τους.
Άμεσα απαγορεύθηκε η κυκλοφορία προς το σημείο υπό το φόβο κάποιας έκρηξης, ενώ περίπου στις 5:00 τα ξημερώματα, ξεκίνησε η επιχείρηση για την ανάσυρση των 4 πτωμάτων.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λουτρακίου, όλα τα σενάρια για την τραγωδία ερευνώνται.
Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την τραγωδία στο Λουτράκι
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο twitter στο σημείο επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με τ οχήματα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος υπογράμμισε πως η επιχείρηση της ΕΜΑΚ ολοκληρώθηκε στις 05:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ η κλήση για τον εντοπισμό τους έγινε περίπου στη μία τα ξημερώματα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...