Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Δημοσκόπηση: Πού βρίσκεται η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος πολιτικός αρχηγός είναι πιο δημοφιλής


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Παραμένει το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων δεν θέλει πρόωρες εκλογές.
Σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 40,3% έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Και τα δύο κόμματα παρουσιάζουν ελαφρά πτώση από την δημοσκόπηση του περασμένου μήνα όπου είχαν λάβει 42,5% και 21,4% αντίστοιχα.
Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,6%, ενώ σημαντικότερη είναι η πτώση των ποσοστών του ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη καθώς εμφανίζει ποσοστό 2,5% από 3,2% τον περασμένο μήνα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει με διαφορά ο «καταλληλότερος για πρωθυπουργός» με διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα καθώς τα ποσοστά τους είναι 52 και 17% αντίστοιχα.
Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, έχει ως εξής:
  • Κυριάκος Μητσοτάκης 67%
  • Φώφη Γεννηματά 40%
  • Αλέξης Τσίπρας 38%
  • Δημήτρης Κουτσούμπας 32%
  • Γιάνης Βαρουφάκης 23%
Τέλος, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 20%.
Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, το κλίμα ομοψυχίας που κυριάρχησε την προηγούμενη περίοδο με τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού μετατρέπεται σε κλίμα πόλωσης, ενώ ισχυρή είναι και η ανησυχία για την οικονομία.
Πάντως, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων, ποσοστό 84%, δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...