Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Take away κοκτέιλ έξω από μπαρ σε Κηφισιά & Λάρισα - «Λουκέτα» & συλλήψεις - Ο κόσμος θέλει να βγει δεν αντέχει άλλο

Take away κοκτέιλ έξω από μπαρ σε Κηφισιά & Λάρισα - «Λουκέτα» & συλλήψεις - Ο κόσμος θέλει να βγει δεν αντέχει άλλο
Τα πρόσφατα επεισόδια με μπαρ σε Κηφισιά, Λάρισα και νωρίτερα στο Βόλο που σέρβιραν ποτά take away και η μεγάλη προσέλευση του κόσμου σε αυτά έδειξαν πως οι πολίτες απέκτησαν κατάθλιψη από τον υποχρεωτικό εγκλεισμό τους και θέλουν να έχουν ξανά κανονική ζωή.
Ακόμα κι αν αυτό έχει κάποιο κόστος. Θέλουν πίσω τον τρόπο ζωής που είχαν νωρίτερα από την πανδημία.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί πολύ προσεκτικά το ενδεχόμενο δεύτερου αναγκαστικού εγκλεισμού, ιδιαίτερα το καλοκαίρι καθώς οι πολίτες δεν φαίνονται διαθέσιμοι να υπακούσουν.
Γνωστό μπαρ στην Κηφισιά σέρβιρε χθες το βράδυ take away κοκτέιλς προκαλώντας συγχρωτισμό, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Βόλου.
Το εν λόγω κατάστημα ήταν το μοναδικό σε μια περιοχή που βρίθει από παρόμοιες επιχειρήσεις, ωστόσο όλοι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες συμμορφώθηκαν στις οδηγίες της κυβέρνησης και δεν άνοιξαν τα μαγαζιά τους για take away σερβίρισμα αλκοολούχων ποτών.
Οι υπεύθυνοι λοιπόν του εν λόγω μπαρ επικοινώνησαν την υπηρεσία take away ποτά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα μέσα σε λίγη ώρα να προκληθεί συγχρωτισμός καθώς δημιουργήθηκε ουρά, ενώ όσοι παραλάμβαναν την παραγγελία τους (κοκτέιλς σε πλαστικό ποτήρι) κάθονταν στον περιβάλλοντα χώρο για να τα απολαύσουν.
Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας, άνδρες της οποίας έβαλαν λουκέτο στο κατάστημα, κατόπιν ενημέρωσης από τον δήμαρχο της Κηφισιάς.
Οι αστυνομικοί, μάλιστα, αναζήτησαν και τον υπεύθυνο του μπαρ για να τον οδηγήσουν στο αυτόφωρο (!) αλλά δεν τον εντόπισαν.
Η ανάρτηση των υπευθύνων του μπαρ

Το νέο μαθεύτηκε πολύ γρήγορα καθώς στιγμιότυπα ανέβαιναν από τους πελάτες στα προφίλ τους σε Facebook και Instagram με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις.
Τα ίδια έγιναν και στην Λάρισα όταν προκλήθηκε αναστάτωση το βράδυ της Τρίτης σε κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης, όταν καταστηματάρχες γνωστών καφέ-μπαρ που λειτουργούν στο πλαίσιο του take away και ιδιοκτήτης κάβας, κατέληξαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης, λόγω του «συνωστισμού» που καταγράφηκε στα καταστήματά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις καταστηματάρχες σε κεντρικούς πεζοδρόμους της πόλης παρά τις αυστηρές συστάσεις για την αποφυγή συνωστισμού λειτουργώντας υπηρεσία take away συγκέντρωσαν δεκάδες Λαρισαίους, με τις Aρχές να προχωρούν σε συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Θυμίζουμε πως ανάλογες περιπτώσεις καταγράφηκαν και στον γειτονικό Βόλο, προκαλώντας την αντίδραση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος είπε ότι οι υπηρεσίες take away προσφέρουν μόνο καφέ και όχι αλκοόλ, με τους πελάτες να υποχρεούνται να παραλάβουν την παραγγελία τους και να εγκαταλείψουν τον χώρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους... :   φωτ. αρχείου | EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   31.03.24 13:32 efsyn.gr ...